Onrust in Moskou

Vandaag zijn we naar de boekenmarkt geweest hier in het expocentrum. Ik zag er tussen de ‘laatste exemplaren’ het boek liggen van Michel Van Eeten, ‘Tegennatuur’. Het ligt al in de uitverkoop en is nauwelijks een jaar op de markt. Ik heb me ook het boekje ‘Literair Overleven’ gekocht van Dirk van Weelden, over hoe de literaire wereld er in ons taalgebied vandaag de dag uitziet, op commercieel gebied dan. Voor de rest heb ik voor 99 cent ‘Onrust in Moskou’ op de kop getikt van Gerard De Villiers, een flutromannetje in de oneindige SAS-reeks. Dat kon ik niet laten liggen, zeker niet omdat al op de eerste pagina’s KGB-ers in een Japans restaurant lauwe vodka drinken. Die De Villiers is echt van alle markten thuis. Ik had het zelf niet beter kunnen bedenken.

→ Andere postjes, mogelijk van interesse: Danku, dokter Osiptsjoek, Parilka, Blote borst, links for 2006-11-25, Besef, ...


2 Reacties

Philip:

Ik denk dat er geen literair agent te vinden zou zijn die een bloedstollende thriller van Uw hand zou weigeren.

Anderzijds, waar hadden in Uw ogen die KGB’ers hun lauwe wodka tot zich moeten nemen?

Klaus:

Ik had daar zeker en vast ook een japans restaurant voor uitgekozen, en wel bepaald de Jepona Mat (vrij vertaald: ‘neuk uw moeder’, met 1 letter in veranderd, zodat het ook wat lijkt op Japan) op Tsvetnoj Bulvar.

Reageer

Uw email wordt nooit verspreid. Benodigde velden zijn aangeduid met *

*
*